Kindermassage

Aanraken is een biologische noodzaak voor ieder mens!

Masseren is bijzonder waardevol voor de ontwikkeling en groei van het kind. In de massage kan het kind zichzelf optimaal ervaren. Ze ervaren hun lichaam en dus de non-verbaal communicatie wat “onze” bedoelingen en grenzen zijn. Die slaan ze als herinneringen op in hun lichaam. Hoe jonger het kind, hoe dieper en onbewuster de weg in het lichaam gaat.

Bij kindermassage gaat het niet om het manipuleren van de spieren. Ze worden begeleid door zowel spel, beweging als massage.

Een veilige omgeving aanbieden is een must wil je kunnen werken met kinderen. Een omgeving waarbinnen het kind in contact met zijn/haar lichaam wordt gebracht. Door gerichte liefdevolle aanraking en aandacht leren kinderen van onze handen allereerst respect. Daarbij worden zij zich bewust van hun lichaam, voelen waar zijzelf beginnen en ophouden. Ze worden gestimuleerd naar hun lichaam te luisteren. Dat brengt zelfbevestiging en geeft een warm gevoel van verbondenheid. Daarom maakt kindermassage kinderen sterk en minder kwetsbaar.

Een kindermassage kan goed ingezet worden bij een scala aan verschillende klachten zoals onrust, slaapproblemen, stress, maar ook bij fysieke klachten zoals buikpijn en hoofdpijn.

Kindermassage is een begripvolle en liefdevolle massage, waarbij het kind centraal staat.

Tarief € 31.85 voor 30 minuten