Overgewicht & massage

Dat overgewicht ongezond is weten we allemaal wel, maar sommige mensen vallen door het lijnen niet af. Veelal komen zij juist nog meer aan. Er kan een emotionele blokkade aanwezig zijn waardoor het overgewicht is ontstaan. Als deze emotionele blokkade opgelost is, zal afvallen gemakkelijker gaan.

De volgende vragen kunnen gesteld worden:

Welke emotionele blokkades kunnen zich verschuilen achter overgewicht?

Kan ik mijn eigen lichaam accepteren ondanks het overgewicht?

Heeft het overgewicht een diepere emotionele oorzaak? En ben je bereid om samen met mij door middel van een holistische massage de diepere emotionele te onderzoeken?

Doel van de massages is dus mensen hun eigen lichaam te leren accepteren ondanks het overgewicht, en tijdens de massages de diepere emotionele blokkades op te zoeken en op te lossen.

Overgewicht kan het gevolg zijn van ‘emotie-eten’, vanwege een ongelukkig gevoel of stress. Massage helpt je om beter te ontspannen en je gelukkiger te voelen. Tijdens massages worden de signaalstoffen serotonine, oxytocine en endorfine aangemaakt, die de bijnamen ‘gelukhormonen’ en ‘feel-good-stofjes’ hebben. Ook daalt door massage het cortisolniveau (stresshormoon), waardoor stress, stemmingswisselingen en depressieve gevoelens verminderen. Doordat massage je helpt om je gelukkiger te voelen, verval je minder snel in emotie-eten en laat je ongezonde voedingsmiddelen als suikerhoudende producten en vette snacks gemakkelijker staan.

Bij een holistische massage zorgen we ervoor dat de client bewust stilstaat bij zichzelf, en luistert naar wat zijn lichaam te vertellen heeft. We leren hen accepteren dat sommige dingen zijn zoals ze zijn dan kan je deze makkelijker loslaten, en komt er ruimte voor nieuwe dingen. Dingen die goed voor je zijn en je nieuwe energie geven.

Een holistische massage zet het zelfhelende vermogen van het lichaam in werking. Je lichaam en geest komen meer in balans waardoor je minder klachten ervaart. De emotionele blokkades in het lichaam verminderen of verdwijnen zelf.

Als je vervolgens het overtollig vet accepteert als uitkomst van een oorzaak-en-gevolgproces waarbij je meer hebt gegeten dan je verbrand hebt kan het loslaten ervan beginnen. Als je dat wilt tenminste, je kunt er prima voor kiezen ermee te blijven leven en toch lekker in je vel te zitten. Dit is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Er zijn heel veel mensen met overgewicht die daar helemaal ok mee zijn. Hoe dan ook is de basis dat je je lichaam accepteert en liefhebt zoals het is. Zonder acceptatie ook geen transformatie.

Voor deze massages wordt een behandelplan opgesteld van 5 behandelingen.

Tarief € 160.42 voor het behandelplan 5 massages van 60 minuten