Waarom mijn keuze voor Stichting Het Vergeten Kind?

Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste kinderen ter wereld maar helaas geldt dit geluk niet voor alle kinderen in ons land. Het vergeten kind strijdt daarom voor een Nederland waarin elk kind zich echt kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij.

Stichting het vergeten kind zet zich in voor de ruim 100.000 kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek denk aan verslavingen , verstandelijke beperkingen, psychische problemen en/of leven onder de armoede grens. Kinderen in deze zogeheten multi-probleem gezinnen zijn erg kwetsbaar. Als kinderen verwaarloosd en/of mishandeld worden, tekent dit hun verdere leven.

De gevolgen zijn heftig en variëren van een negatief zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen, ernstige gedragsproblemen en verslaving tot persoonlijkheidsstoornissen en crimineel gedrag. Het Vergeten Kind strijdt daarom voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij.


Belangrijk genoeg om aan te doneren dacht ik zo.

Daarnaast zie ik in mijn massagepraktijk genoeg cliënten die last hebben van bovenstaande problematiek, en het kind in zichzelf liever verstoppen dan samen met het kind in zich op pad te gaan.

In mijn praktijk ga ik met deze cliënten op zoek naar hun innerlijk kind en help ze op weg om weer een te worden met het innerlijk kind.

Wie wil er nu niet af en toe weer kind zijn, en even niet moeten maar alleen maar op een kinderlijke manier genieten van hetgeen wat er op dat moment gebeurd.